Caféets alla skrymslen och vrår

Ett café är visserligen inte riktigt lika skrymmande som en restaurang. Men det finns ändå ett visst behov av förvaringsutrymme. Vart ska man annars ställa utemöblerna på vintern? Förvara alla servetter som man inte behöver just nu? Och de där dekorationsprylarna som kanske åker fram igen en annan månad? Lösningen är inte en 200 kvadratmeter stor lokal med noll mysfaktor, utan ett magasin. Cormac sysslar med magasinering och förvaring av allehanda grejer. Klicka här för att läsa mer om deras tjänster och hur de kan hjälpa just dig och din business.

Det viktiga lägetmagasinering

De flesta entreprenörer är överens om att läget är något av det viktigaste att tänka på när man startar business. Det spelar egentligen ingen roll i vilken bransch man rör sig. Men om man vill att kunder, gäster och patienter ska hitta till en så måste läget stämma. Gator och torg där mycket folk spekulerar omkring är såklart perfekt. Samtidigt så kostar dessa lokaler naturligtvis mer att hyra än de som ligger på den skumma bakgatan.
Du måste dessutom spana in konkurrensen. Du vill ju inte öppna en kaffebar två meter från en annan kaffebar. Kanske märker du då också vad som saknas i området. Det är perfekt om man kan vara så flexibel att man ändrar sina planer lite. Det kan ju trots allt leda till mer klirr i kassan om man är modern och öppen för möjligheten.
Skulle din drömlokal sen förfoga över några för få kvadratmeter, så går det alltså att lösa med ett magasin på en annan plats i stan.

Stuva snabbt undan

Möjligheterna för vilka sorts saker du ska förvara i ditt förråd är oändliga. Så länge allt som ställs in där är lagligt, så finns det inga gränser. Här är några exempel på sådant som du kanske vill stuva undan från caféet:

• Extraförråd av alla dina engångsartiklar, allt från servetter till pappersmanschetter till take-away-muggar
• Möbler som du för närvarande inte använder eller behöver
• Färg, tyg och annat material som du använder ibland när något behövs fräschas till
• Konst, blomkrukor och andra dekorationer som du gillar att byta med jämna mellanrum