Få mer gjort på ett café

Mycket passar bra att göra på café. Man kan jobba där. Det går att sitta med datorn i knät eller på ett litet bord och skriva rapporter. Man kan också plugga. Oavsett om det är i grupp eller i sin ensamhet kan man få mycket gjort en eftermiddag på café. Eller så struntar man i alla måsten och sätter sig bara ner. Man kan dricka en kopp te och värma händerna runt koppen. Eller så lyssnar man på musik, samtidigt som man tittar på folk.
En sak som dock inte passar lika bra på café är att hålla konferens. Det finns oftast inte plats nog. Man behöver kunna diskutera vilt och samtidigt visa diabilder. Det krävs toaletter till alla människor och anteckningsmaterial. Dessutom är det inte säkert att de andra cafégästerna uppskattar anstormningen av affärssamtal.
Ett bättre alternativ är att förlägga konferensen till World Trade Centers konferenslokaler. Här passar både en dagskonferens och en längre tillställning bra. Deras konferenslokaler på World Trade Center i Malmö är ljusa, välkomnande och har förstklassig teknik.

Teknikkraven som måste uppfyllasWorld Trade center

Förutom att det inte ska drälla omkring cafégäster så finns det några andra krav på konferenslokalerna. Det är till exempel viktigt att rätt teknik finns. Det minsta kravet är att det går att koppla in en dator till beamern. En beamer är som en modern diabildsprojektor så att alla i rummet kan se datorskärmen, fast från taket. Även ett högtalarsystem är bra att ha. Kanske behövs också en mikrofon, särskilt om ni är många som försöker höra vad som sägs längst fram.

KonferenslokalerUtfodra deltagarna

En av de viktigaste aspekterna av en konferens är maten. Den måste hålla en viss klass. Dessutom bör man servera ganska rikligt med mat för att vara säker på att alla blir nöjda. Om blodsockret faller för snabbt kan stämningen bli dålig. Här är de mål mat man bör servera deltagarna på konferens:

• Frukost (om man börjar tidigt eller har övernattande deltagare)
• Fika (gärna både på förmiddagen och eftermiddagen)
• Lunch (helst varm mat och någon liten bit efterrätt också)
• Middag (minst två rätter ger en festlig känsla, behöver dock inte vara så komplicerad mat)