Papper, pennor och pärlsocker

Att driva café kräver en himlans massa grejer. Inte nog med att det måste finnas stolar och bord till kunderna. Även förrådet behöver fyllas på kontinuerligt. Ofta med en mängd saker som kunderna kanske inte ens tänker på. Om ni bakar era bullar och kakor själva räknas även ingredienserna till dessa som nödvändiga inventarier. Det blir dålig stämning om morgon-pendlarna inte får sina kaffebägare. Ingen som är sugen på en stor bit smörgåstårta nöjer sig med en kanelsnäcka, bara för att räkorna är slut.
Dessutom behöver de som är egenföretagare ofta att ladda upp med kontorsmaterial också. Att ha koll på finanser, löner och annat är superviktigt. Annars kan man få problem senare. Kanske dyker Kronofogden också upp, en egenföretagares största skräck. Men genom att i god tid se till att ha sitt kontorsmaterial på plats kan man undvika detta och andra problem. DSFM i Stockholm kan hjälpa till detta. Hos dem kan du beställa allt du behöver inom kontorsmaterial så levererar de och håller dina förråd påfyllda. Läs mer om DSFM och hur du kommer i kontakt med dem på deras hemsida.

Ordning och redakontor

Istället för att låta allt ligga i högar på skrivbordet kan man satsa på den gamla hederliga ordningen och redan. Det vill säga, att sortera från början. Vi vet, det låter lättare än det är i verkligheten. Det är lite som med bantning. Alla vet hur man gör, men det är själva görandet som är det svåra.
Nu för tiden finns det till och med renodlade ordningsproffs som kan hjälpa till. Om man känner sig väldigt ostrukturerad kan man kontakta dem. Då får man stöd med att hitta ett system som funkar. Sen gäller det naturligtvis att hålla sig till detta.

Att sortera i

Något som underlättar när man behöver ordning på sitt pappersarbete är att ha ordentligt med sorteringskärl att lägga dem i. Här är några exempel på sådana som det kan vara smart att ha på kontoret:

• Pärmar – får plats i bokhyllan och går att bläddra i
• Lådor – kan stuvas undan och rymmer mycket
• Pappersfack – för sådant du ännu inte är färdig med
• Mappar – när papper behöver buntas ihop och gås igenom