Relaxa och läk

”Jag kan fortfarande känna den goda lukten av nybryggt kaffe varje morgon, då jag satte mig för att läsa, betrakta utsikten och känna det där lugnet inombords”. Ord som dessa är de som kommer ur fridfulla personers munnar, människor som njuter av frid och lugn. Men så klart, som vi lever nu för tiden är det svårt att finna sig i lugn som i scenen som beskrevs ovan. Att slappna av på detta vis, som att ta en fika till exempel, är något alla njuter av. När man tänker på en ordentlig fika kommer man snabbt på någonting lugnande, eller hur? Att befinna sig i en sån miljö har god inverkan på många patienter som undergår terapi och söker läka från depression, trauma, OCD, KTB, DBT etc. Till exempel, på ett behandlingshem i Malmö, Finjagården, har många sökt och funnit hjälp mot sina besvär, och lyckats. För att få mer information om Finjagårdens Behandlingar kan du klicka på länken.

Kaffets underbara fördelarbehandlingshem Malmö

En het kopp kaffe på morgonen väcker oss och får igång oss för dagen, höjer vår koncentrationsförmåga, och förebygger stress och det är därför man tror att kaffe är ett kraftigt vapen mot Alzheimer. Så det finns en hel del kraft i en vanlig fika! Gott kaffe bör inte fattas, speciellt i länder där man lever mesta delen av året i mörker, som här i norden. Detta mörker orsakar depression, vilket är anledningen till att man söker terapi som uppmuntrar samhällsrelationer mellan personer, något så enkelt som att dricka en kopp kaffe med kompisar. Förutom att väcka de flestas intellekt när man försöker att arbeta på kontoret eller hemifrån, så förbättrar kaffet koncentrationen helt generellt.

Hitta alltid en tid för en fika, och läk inombords

Eftersom kaffe har så många fördelar, så blir det inte svårt att hitta ursäkter för att kunna dricka det, för dessutom är det ju så himla gott! Att hitta en stund för en fika är enkelt. Man kan till exempel:

• Ha kaffekannan redo varje morgon
• Ta med sig en kaffetermos till jobbet
• Gå med dina vänner till ett bra kafé
• Boka dejt med personen du gillar, och mycket mer