Rutigt på café

Kanske beror det på den moderna människans stress. Kanske är det för att vädret blir allt konstigare. Kanske beror det på jobben som blir tråkigare och tråkigare. Det kan finnas många olika anledningar. Men faktum är att rätt fönster på caféerna i landet blir allt viktigare. Människor är helt enkelt väldigt sugna på dagsljus. Visst är det mysigt med lite dimmat ljus. Många gillar djupa fåtöljer och skumma lampor. Men den stora trenden är rejäla fönster. De ska helst släppa in så mycket ljus som möjligt. Dessutom är det många som ser till så att gästerna kan sitta i fönstren. Man väljer en bred fönsterkarm. Man lägger kuddar i karmen. På så vis uppmuntrar man människor att sitta där.
I Skåne jobbar Raymont AB. Det är ett företag som bland annat sysslar med fönsterbyte. Att byta fönster är lättare än många tror. Det kommer trots det ändå krävas ett proffs som vet vad hen gör. För att läsa mer om fönsterbyte i Skåne kan du spana in Raymont ABs hemsida.

Rätt fönster på rätt platsFönsterbyte hos Raymont

Det allra viktigaste med fönstret är att det släpper in ljus. Det nämndes redan i första stycket. Där pratade vi också om mysfaktorn som kan uppstå. Den kommer när gäster kan sitta i fönstret. Många gillar att titta på människor medan de sippar på sin kopp kaffe. Kommer man dessutom ensam är det ännu roligare att spana på folk i fönstret.
En annan viktig faktor är ljudisoleringen. Det är särskilt viktigt för caféer som håller till på högljudda ställen. Ligger din lokal på en trafikerad gata? Då kan det vara skönt med fönsterglas som inte släpper igenom allt oväsen.

Inred snyggt och rätt

Man behöver alltså välja både rätt storlek, rätt fönsterkarm och rätt glas. Sen går det också att inreda fönstret på olika sätt. Det beror på hur man vill att det ska användas. Möjligheterna är många:

• Med kuddar och filtar så att folk kan mysa där
• Med böcker och tidningar som uppmanar till läsning
• Med en tv inom synhåll för de som vill hålla koll på den
• Med ett strömuttag precis bredvid så att man kan koppla in en laptop och jobba.