Sov, ät och njut av bullarna

De bästa caféerna är de där man kan ta en kopp kaffe, njuta av en bit hemmagjord prinsesstårta till och sen ta med sig en kaka till i en liten papplåda till sitt rum på det närbelägna Bed and Breakfast-stället. I Skåne finns ett utmärkt Bed and Breakfast som heter Gröna Frun där man både kan få sig en god natts sömn, äta mat eller låta stället sköta cateringen om man ska ha fest i närheten. Det handlar i det stora och hela om att få i sig mat som är bra för själen. Särskilt om man är på semester och tillbringar några dagar på ett Bed and Breakfast så önskar man sig härligt nybakta kolhydrater, sådana som man bara kan få från ett riktigt bra café. Besök gärna Gröna Fruns fina hemsida för mer information om deras verksamhet och specialområden:  www.bedandbreakfastskåne.se.

Mat på semesterGröna Frun

När man tänker på Skåne så tänker man osökt på sommaren. Man tänker på salta bad och häng på någon av alla stränder som omger det sydliga landskapet där nere i Sverige. För att kunna njuta av god mat på sommaren gäller det att maten är fräsch, frisk och smarrig. Det är inte många som längtar efter en långkokt köttgryta med ris när solen skiner och det är över tjugo grader varmt ute. Istället vill man ha picknickmat. Pajer med rostade grönsaker, soltorkad tomat och mjuka ostar. Kanske någon sallad med pasta, färsk spenat, rökt skinka och en iskall dressing gjord på crème fraiche eller vispad pepparrot. Det finns hur mycket som helst som passar utmärkt från café eller caterat från ett proffsigt Bed and Breakfast i Skåne.

Café med säng

Det är svårt att hitta ett café där man får sova över, men desto lättare att hitta ett Bed and Breakfast med café. Ett par saker är extra viktiga för att man ska trivas på ett boende, även om man kanske bara stannar några få nätter:

  • Privatsfär – att det går att låsa och vara själv om man vill det
  • Sängar som man kan sova gott i
  • Personal som hjälper till och kan svara på eventuella frågor
  • Prisvärdhet: ibland är det okej att betala dyra pengar, men då ska man få valuta för de pengarna också.