Sprudlande verksamhet med rena rör

Bakverken och kaffet. Det är för många det viktigaste när man pratar om ett trevligt café. Även andra saker som internet är viktigt, att man har tillgång till omvärlden. Många tycker även att sköna stolar är bra att ha. Trots allt tillbringar man kanske mer än en timme med att hänga på café. Något som gästerna tar för givet, utan att tänka mer på det, är avloppet.
Som kaffesugen människa antar man att allt flyter som det ska i rören. Man uppskattar visserligen en bra kundtoalett, men tänker inte mer än så på det. I köket måste allting också vara tipp topp. Både kanelbullarna och avloppet bör vara i toppskick för att kunderna ska återkomma.
Om ni håller till i trakterna kring Lund så kan ni lita på att PULS hjälper till. Det är en VVS-firma med avloppsjour som bland annat ordnar avloppsspolning. På deras hemsida, www.avloppsspolninglund.se/avlopp-jour-lund, står allt du behöver veta.

Flyt i köketPULS avloppsrensning

För att köket på caféet ska fungera så måste man tänka igenom behoven. Vissa caféer får kanske sina bakverk färdiga från ett huvudkontor. Då slipper man tänka på att baka, mjöla, dela och frysa. Istället är det bara till att lägga fram i disken och vänta på kunderna. På andra ställen bakar man kanske från grunden. Många caféer är stolta över sin konditori-sida. Här gör man ofta allt från prinsesstårta till bagels.
För att denna verksamhet ska fungera krävs också ett fungerande avlopp. Allt som man dumpar i vasken bör försvinna ut. Allt som man önskar sig från vattenkranen bör komma ut. Samtidigt måste man komma ihåg att till exempel fett inte gör sig så bra i handfatet…

Den viktiga kundtoaletten

När kaffet är gott och bakverken smarriga, behövs inte mycket mer. Trots det uppskattar alla en bra kundtoalett. Även här kommer ett fungerande avlopp väl till pass. Följande gör sig bra på en trevlig toalett i caféet:

• Renligheten – städa ofta så att det inte grisar till sig
• Spegel – uppskattar både män och kvinnor
• Gott om tvål och handdukar för att uppmuntra folk till att tvätta händerna
• Fungerande rör i både toalett och handfat